Illustrator

Cemonc is de kunstenaarsnaam van illustrator en schilder, tekenaar Eric Simons. Na de Academie voor beeldende kunsten te hebben afgerond is hij voor zichzelf gaan werken als zelfstandig kunstenaar, schilder, tekenaar en illustrator. In 2010 heeft hij de eerste cartoonlessen gegeven, en dit heeft geleid tot de Cartoonacademy. Vanaf Maart 2016 is de Cartoonacademy echt bedrijfsmatig actief. De kunstenaar heeft allerlei oefenvormen ontwikkeld voor verschillende doelgroepen en om inzicht te krijgen in verschillende beeldelementen en verschillende vaardigheden te leren. Steeds weer opnieuw zal de illustrator/cartoonist/kunstenaar nieuwe oefenvormen ontwikkelen en nieuwe voorbeeldillustraties maken. Ook op deze wijze blijft de kunstenaar zich ontwikkelen.

Opdrachtgevers

Universiteit Leiden, 2 Colored, Amsterdam (illustratielessen), Belasting- & Douanemuseum Rotterdam, basisschool de Regenboog, Breukelen, familiefeest in van der Valk Hotel, Nijmegen, accountantskantoor Grant Thornton, Arnhem, DOCK Amsterdam Centrum, Anna van Rijn College Nieuwegein (bedrijfsuitje), Dynamo naschoolse opvang.

Cartoontekenen met de Cartoonacademy

De Cartoonacademy werkt met educatievellen, een beamer, een veelheid aan gelamineerde cartoons met veel verschillende thema's gemaakt met diverse soorten materialen.
De Cartoonacademy presenteert haar cursus, workshop of evenement op uw locatie, of op een samen te bepalen locatie. Verder werkt de Cartoonacademy in geval van grotere groepen vaker met een assistent. Zorg dat u de ontwikkelingen rondom de Cartoonacademy blijft volgen. Er zijn plannen voor themareizen met de Cartoonacademy in de toekomst. De Cartoonacademy gaat ook in het buitenland werken: de Cartoonacademy blijft zich vernieuwen en blijft verassen!

Visueel rapport