Bedrijfsuitjes

Van leerkrachten van een basisschool of middelbare school tot aspirant-werknemers en werknemers van een accountantskantoor, de Cartoonacademy geeft les in cartoontekenen op bedrijfsuitjes in diverse sectoren.

Lees verder

Kinderklassen & Kinderfeestjes

Kinderen hebben vaak een rijke fantasie en houden van cartoontekenen en illustreren. Daarom zijn cartoonworkshops en lessen in cartoontekenen en illustreren veel gevraagd op kinderfeesten en op scholen en in de naschoolse opvang. De Cartoonacademy heeft inmiddels ruime ervaring  in lesgeven aan kinderen in diverse situaties, en kent de verschillen tussen de leeftijdsgroepen en stemt daar haar lessen op af.

Lees verder

Visuele trainingen/ geheugentraining/ begrip

De Cartoonacademy kent meerdere ‘ mindgames’ oefeningen waarbij hersens getraind worden. Oefeningen rondom vormbewustzijn zijn er daar van, en deze leveren beeldend ook resultaten in cartoons, tekeningen of illustraties. De Cartoonacademy laat hierin eerst vaak allerlei voorbeelden zien om begrip te kweken voor alles wat met het thema vormrijm te maken heeft. Andere oefeningen zijn observatietrainingen en trainingen van het visuele geheugen.          

Vrijgezellenfeest

Voor een bijzondere avond in een vrolijke of zelfs uitgelaten sfeer, vol met humor! De Cartoonacademy biedt een programma voor zowel vrijgezellenfeesten voor vrouwen als voor vrijgezellenfeesten voor mannen.  Het programma van de dag of avond wordt samen met de opdrachtgever opgesteld, en deze bepaalt wat de passende sfeer voor zo’n avond is, en welke activiteiten op maat gesneden zijn om een unieke avond te hebben.  Zo uniek als de man of vrouw waarom het gaat!
Met de opdrachtgever kunnen wij brainstormen over een bijzondere avond. Diverse opties zijn mogelijk: van cartoons maken, tot proberen een karikatuur te maken van de bruid(egom), tot naaktmodeltekenen. Neem contact op met de Cartoonacademy voor een bijzonder evenement!

Beoordelingsbanner met de score op 1001activiteiten.nl

Tekenen naar waarneming/kunstlessen

De Cartoonacademy is ook een ‘Drawing Academy’. Tekenen naar waarneming is in principe de basis van alle vormen van tekenen. In tekenen naar waarneming leert men kijken, afstanden inschatten, vormen beoordelen etc. In onze lessen leert men ook tekenen naar waarneming a.d.h.v hulplijnen. Vanuit het tekenen naar waarnemen zijn figuren te vereenvoudigen tot cartoonfiguren of illustratieve figuren, maar ook zijn tekeningen vanuit het ‘tekenen naar waarnemen’ ook te ontwikkelen tot tekeningen die een stemming weergeven, poetisch zijn of een symboliek hebben. De Cartoonacademy kan ook dit proces begeleiden in tekenlessen.

Vrienden- & Familieuitjes

Bij Familie- en Vriendenuitjes speelt ontspannen plezier maken een grote rol.
Deze workshop wordt vaker op locatie gedaan, maar regelmatig ook thuis. Onderwerpen voor in deze cartoonworkshop kunnen familie zijn, politiek, vrienden, het openbare leven, en allerlei andere onderwerpen, vaak goed voor hilarische situaties.
In samenspraak met de opdrachtgever worden oefeningen en de opbouw van het programma bepaald. Een goede opbouw van het programma, en daarnaast vaak eten & drinken staan garant voor een bijzondere en gezellige dag of dagdeel .
Er zijn diverse mogelijkheden om zo'n dag samen te stellen. Wilt u zich oriënteren? neem dan contact op met (de Cartoonacademy )

Animaties

tekst volgt ...

Journalistiek & Maatschappij

Cartoontekenen is bij uitstek een journalistiek medium, meerdere cartoontekenaars noemen zich journalisten, andere cartoontekenaars noemen zich niet zo maar leveren wel een bijdrage aan  journalistieke artikelen met hun tekeningen.
Cartoons leveren in samenlevingen, landen en organisaties een bijdrage aan discussies en maken vaak op humoristische wijze het menselijke tekort zichtbaar. Cartoons maken kan daarom een waardevolle activiteit zijn voor journalisten, leden van niet-gouvernementele organisaties, activisten, schrijvers  en klokkenluiders.

  • om standpunten en gedragingen van politici en bestuurders te becommentariëren.
  • waarheidsvinding:om feiten aan het licht te brengen.
  • om de eigen visies en standpunten vorm te geven.

Bovendien maakt politieke satire het leven lichter!
Neem nu contact op voor een leerzame en uitdagende workshop of cursus.